FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Fietscruise langs de Moezel in Frankrijk

la-belle-fleurOnlangs heeft reisorganisatie Travelydays een nieuwe fiets-en vaarvakantie langs de Moezel in het Franse Lotharingen in haar reisprogramma voor 2014 opgenomen. Met deze fietscruise wordt de al langer bestaande hotel-fietsvakantie langs de Moezel van Trier naar Koblenz aangevuld met een fietsvakantie langs het Franse deel van de Moezel. De nieuwe fietscruise van 7 dagen vertrekt afwisselend vanuit het Franse Toul en het Luxemburgse Wasserbillig. Vanaf de luchthaven in Luxemburg worden er transfers naar en vanaf het cruiseschip georganiseerd. De fietscruise wordt begeleid door een Nederlands sprekende gids.

Hoogtepunten van deze fietsvakantie over rustige straten en landwegen en over de oude jaagdpaden langs de Moezel, zijn de Franse steden Thionville, Metz en Nancy. In Metz kan de bekende kathedraal bezocht worden en tevens het Centre Pompidou; in Nancy is het Palais Stanislas een bezoek waard. Hier wordt het stadsbeeld gekenmerkt door tal van Jugendstil-gebouwen. Onderweg op de fiets wordt er genoten van het prachtige landschap en de ontspannen Franse sfeer.

Het cruiseschip is het gezellige, onder Nederlandse vlag varende MS La Belle Fleur. Deze kleine rivercruiser heeft plaats voor maximaal 19 passagiers verdeeld over acht tweepersoonshutten en een driepersoonshut. Alle hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. De salon is nostalgisch ingericht met veel hout, traditionele lampen en grote tafels. Onder het scherm op het ruime zonnendek kan er na het diner onder het genot van een glas wijn verder genoten worden van het ontspannende Franse savoir vivre.

Meer informatie over deze Franse fietscruise vindt u op www.travelydays.com

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl