Dit weekend Fiets- en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam

fwb2014

Tal van landen en regio’s presenteren zich in het weekend van 1 en 2 maart op de tiende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI. Een rondje over de beurs is dan ook meteen een ronde over de wereld.

Zwitserland geeft als themaland extra kleur aan deze jubileumeditie. Kantons en regio’s als Wallis, Ticino, Graubünden, Bern-Berner Oberland, Luzern-Vierwoudstedenmeer, Sierre-Anniviers, Val d’Hérens en de Aletsch Arena zijn een outdoorparadijs met adembenemende vergezichten. Ook SwissTrails, dat met zijn diensten als fietsverhuur en transfers de mooiste plekjes van het land ontsluit, is aanwezig, evenals het geroemde Swiss Travel System.

Ook Duitsland raakt steeds meer in de ban van fietsen en wandelen. Bijna veertig Duitse regio’s presenteren hun mooiste routes en arrangementen, een recordaantal. Fietsen of wandelen in de Eifel, Saarland, Sauerland, Weserbergland, Hochschwarzwald? Of toch liever naar Niedersachsen of Brandenburg? Keuze te over.

Bij elke beurseditie zijn er weer nieuwkomers te ontdekken. Dit jaar dus ook weer: Macedonië, een prachtig land dat de aandacht trekt met ‘rumbling’, een combinatie van fietsen en wandelen. Ook uit de Baltische Staten is er nieuws. Voor het eerst is een regio uit Letland, Vidzeme, op de beursvloer vertegenwoortigd. Een nieuwe naam op de deelnemerslijst is het Italiaanse Trentino. Onlangs kreeg het Valsugana-fietspad in die regio een nominatie voor de uitverkiezing van de Fietsroute van het Jaar 2014.

Denemarken is terug van weggeweest en introduceert de Panoramafietsroutes. Ook Tsjechië presenteert zich opnieuw aan het Nederlandse fiets- en wandelpubliek. Het land biedt meer dan alleen mooie routes: veel campings zijn gemoderniseerd en op het niveau gebracht dat aansluit bij westerse wensen.

De Fiets en Wandelbeurs zou niet compleet zijn zonder Nederlandse provincies en regio’s. Twente neemt wielerheld Hennie Kuiper mee, die het startschot lost van de nieuwe Twentse fietscampagne. Ook Friesland, Noordoost-Brabant, Gelderland, Noord-Holland, Limburg en Brabantse Wal zijn aanwezig en bieden volop nieuwe fiets- en wandelinspiratie.

Nog niet genoeg? Neem dan een kijkje op de volledige deelnemerslijst op fietsenwandelbeurs.nl of kom dit weekend naar de RAI in Amsterdam!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie