Amerika verkennen op de fiets

De landschappen van Amerika zijn op z’n zachts gezegd enorm afwisselend en de uitzichten vaak adembenemend. Alleen daarom al is het een aanrader om Amerika per fiets te verkennen. In Amerika wordt er steeds meer rekening gehouden de fietser.

Verscheidene staten stimuleren en ondersteunen fietsprojecten en leggen fietspaden aan. De fietsverhuurders en fietstours aanbieders schieten er als paddenstoelen uit de grond. De bekendste is Baja Bikes.

Ook zijn er reisorganisaties die complete fietsvakanties in Amerika aanbieden, zoals Eigen-Wijze Reizen en USA Bike Tours. Bij Eigenwijze-Reizen gaat het om een trektocht met ondermeer New York en Washington.

Fietsen in Manhattan

De straten in Manhattan zijn wel druk, maar deze zijn meestal éénrichting verkeer en daarbij staat het verkeer ook vaak stil. Door grote parken en langs rivieren in Manhattan zijn speciale fietsroutes aangelegd waar je veilig kan fietsen.

De verkeersregels in New York zijn vergelijkbaar met die van ons in Nederland. Je bent niet verplicht om een helm te dragen, maar het wordt wel geadviseerd. Je mag er niet op de stoep fietsen, maar op de daarvoor bestemde fietspaden. Wil je een fiets huren bij één van de vele fietsverhuurbedrijven, dan krijg je een gratis fietskaart van New York. Fiets lekker door Cental Park of volg de Manhattan Waterfront Greenway route die je meeneemt langs de kust van Manhattan. Wat ook een echte aanrader is; fietsen over de Brooklyn Bridge. Baja Bikes biedt diverse fietstours in New York aan.

Fietsen in Boston

In Boston kun je zeer goed met het openbaar vervoer reizen, maar wat is er nu leuker dan Boston te verkennen op de fiets? Boston heeft hiervoor een speciaal fietsplan opgezet. De afgelopen jaren zijn ze ook druk geweest met het aanleggen van fietspaden waardoor je hier veilig kunt fietsen. Je kunt in Boston op meerdere plaatsen fietsen huren. Voornamelijk in de haven waar ook veerboten aanmeren zodat je verschillende activiteiten kunt combineren.

Ook zijn er verscheidene hotels waarbij je gratis een fiets kunt lenen tijdens je verblijf. Wil je verzekerd zijn van een fiets, reserveer er dan alvast eentje online. De meeste verhuurlocaties zijn omringd door fietspaden. Houd je van langs het water fietsen, volg dan de routes langs Boston Harborwalk en Charles River Esplanade. Hier heb je geen last van ander verkeer. De route Cambridge Reel Ride gaat dwarsdoor Harvard en is zeker de moeite waard.

Fietsen in Californië

Fietsen in Californië ziet een toename in populariteit en ook hier bieden ze een groot aanbod aan fietstours en fietsverhuurders. In de grotere steden is er een goed fietsbewustzijn en worden fietsprojecten ondersteunt en gestimuleerd. Al blijft het altijd goed opletten voor de fietser.

Het landschap van Californië is in alle opzichten gevarieerd. Met in het oosten de Sierra Nevada Mountain Range, het noorden is heuvelachtig en bebost boven San Francisco en de wijngebeden, het zuiden de groene Central Valley tussen de bergketens en de heuvelrug van Coast Ranges in het westen. In Californië liggen zowel het laagste als het hoogste punt van de continentale Verenigde Staten namelijk; Death Valley als laagste punt en Mount Whitney als hoogste punt.

Coast to Coast

Een zeer populaire routes onder de fietsers is toch wel de coast to coast. Je kunt deze route van te voren natuurlijk zelf uitstippelen maar er zijn ook speciale coast to coast tours welke in de meeste gevallen volledig verzorgd zijn. Eten, overnachtingen en een goed uitrusting zit hier meestal bij in.

De tour duurt ongeveer zo’n 50 dagen en begint bij de Pacific Ocean in San Diego en eindigt op het strand van St. Augustine in Florida. Fietsen zijn vaak niet inbegrepen. Neem daarom je eigen fiets mee of huur er eentje. De tour zal altijd begeleid worden door een volgwagen en een mobiele fietsenmaker. Deze tour brengt je langs talloze bezienswaardigheden en je maakt kennis met de lokale bevolking.

Een ESTA aanvragen

Om de ultieme fietstocht door Amerika te kunnen maken, dien je in het bezit te zijn van een ESTA. Dit is een elektronische reistoestemming, het ESTA formulier aanvragen kan eenvoudig online gedaan worden aan je reis. Ons advies is om deze een aantal weken voordat je vertrekt aan te vragen. Een ESTA is twee jaar geldig en hiermee mag je 90 dagen achtereen in Amerika verblijven. Wil je langer verblijven dan de toegestane 90 dagen of is je ESTA aanvraag afgewezen? Dan is het mogelijk om een visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade.

Tips:

  • Draag lichte kleding om op te vallen;
  • Draag een helm voor de veiligheid;
  • Monteer een veiligheidsdriehoek achterop de fiets;
  • Zet een spiegeltje op je fiets;
  • Neem een goede zonnebrandcrème mee;
  • Vul je bidon vaak, het is belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft.
Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad