Alpe Adria Radweg is fietsroute 2015

alpe_adria_radweg

De Alpe Adria Radweg van Salzburg in Oostenrijk naar Grado in Italië is Fietsroute van het Jaar 2015 geworden. Op zaterdag 31 januari 2015, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI, neemt de voormalig Oostenrijkse wielerprof Paco Wrolich de trofee in ontvangst.

De Alpe Adria Radweg, ofwel Ciclovia Alpe Adria in het Italiaans, is 410 km lang en loopt van de Mozartstad Salzburg in Oostenrijk naar het Italiaanse Grado aan de Adriatische kust. Grado heeft een Oostenrijks verleden: niemand minder dan keizer Franz Josef gaf de opdracht dat de oude romaanse stad een badplaats moest worden.

Alpe Adria Radweg kaart

De route gaat voor het overgrote deel over vrijliggende fietspaden. Een deel is een combinatie van de bestaande routes Tauern en de Drau Fietsroute. Het traject in Italië is voornamelijk nieuw en gaat in de Alpen over een voormalige spoorweg. Ondanks het feit dat deze route over de Alpen gaat, is de Alpe Adria Radweg niet zwaar.

De prijsuitreiking vindt kort na de opening van de Fiets en Wandelbeurs plaats in zaal G.111, om 10.15 uur. Daarna verzorgt Paco Wrolich, een Oostenrijkse oud-profwielrenner, in deze zaal een presentatie van de route. De beursbezoekers zijn daarbij van harte welkom.

De Alpe Adria Fietsroute volgt de fietsroute van het jaar 2014, de Vennbahnroute, op. Lees meer over de Alpe Adria Radweg en over reisorganisaties die er een fietsvakantie aanbieden.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Doel is overheden te stimuleren om aantrekkelijke fietsroutes te realiseren die het fietstoerisme bevorderen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie