Wijnroute in de Elzas viert 60e verjaardag

tourisme--CopyrightHECHT-ConseilVinsAlsacDe Route des Vins draagt al 60 jaar bij aan de bekendheid van Alsacewijn. Deze wijnroute is in de hele wereld bekend om zijn bijzondere en eenvoudige parcours, dat het makkelijker maakt om de regio te ontdekken en wijnboeren te bezoeken. Aan de voet van de beboste Vogezen slingert de wijnroute over een lengte van 170 kilometer door de glooiende wijngaarden. Het is een schilderachtige tocht die voert over met wijnstokken beplante heuvels en langs fleurige dorpen met nauwe straatjes en dicht op elkaar gebouwde huizen.

Speciaal voor het 60-jarig jubileum is voor fietsers een nieuwe véloroute du vignoble gecreëerd. Net als de Route des Vins d’Alsace loopt het traject van Marlenheim naar Thann, heeft wegwijzers met een eigen logo en voert langs schilderachtige dorpjes, spectaculaire landschappen, glooiende wijngaarden, cultureel erfgoed, toeristische en gastronomische trekpleisters.

Onderweg kun je van de route afwijken en één van de vele gemarkeerde paden volgen die dieper de wijngaarden in gaan of naar de hoger gelegen toppen van de heuvels leiden. Een plezierig avontuur om zo de verschillende druivenrassen te ontdekken en het werk in de wijngaard van dichtbij te bekijken. Je wordt hartelijk ontvangen in de wijnkelders om te komen proeven en in de ‘winstubs’ kun je genieten van een heerlijk glas wijn.

Deze twee wijnfietsroutes zijn niet de enige uitdagingen voor fietsers in de regio. De Elzasser wijngaarden worden doorkruist door tal van fietsroutes met een gezamenlijke lengte van bijna 2.000 kilometer.

 

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie