Voorjaarskou vertraagt fietsverkoop

beslistnl-fietsen-infographic-v1-7
Klik op deze afbeelding voor de hele infografic van Beslist.nl

Tijdens de koudste maart ooit piekerden veel mensen er nog niet over om op de fiets te stappen. Door de aanhoudende kou komt de verkoop van fietsen dit jaar laat op gang, zo blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum Beslist.nl.

Mooi fietsweer

In de eerste week van maart was de verwachting volledig anders. Het aantal zoekopdrachten naar fietsen op Beslist.nl nam met meer dan 50% toe toen het kwik op 5 en 6 maart plotseling met ruim tien graden richting de twintig graden steeg. Door de daaropvolgende periode van sneeuw, vorst en ijzige wind bleek deze groei echter een tijdelijke opleving. De vraag naar fietsen op Beslist.nl, dat zich met ruim 4 miljoen bezoekers per maand (STIR, november 2012) het grootste online winkelcentrum van Nederland mag noemen, zit inmiddels weer 24 procent onder het niveau van 5 en 6 maart.

Populaire fietstypes

De elektrische fiets is het populairste fietstype van dit moment. Voorheen werd de elektrisch aangedreven tweewieler gezien als een fiets voor bejaarden, maar dit lijkt verleden tijd. Dankzij het temperatuurverloop kon Beslist.nl ook goed onderzoeken op welke fietstypes de weersverwachting het meest van invloed is. Trendy transportfietsen vielen hierbij op met een stijging van 51 procent. Ook de vraag naar racefietsen (+24 procent), elektrische fietsen en mountainbikes (beide +23 procent) steeg mee met de temperatuur. De vraag naar vouwfietsen bleek het minst gevoelig voor weersinvloeden. De volledige onderzoeksresultaten zijn te vinden op Beslist.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie