Velocity, van 13 tot 16 juni 2017 in Arnhem en Nijmegen

Fietsen en fietsinfrastructuur zijn actuele onderwerpen. De fiets is een van de mogelijke oplossingen voor het verkeersinfarct veroorzaakt door de grote aantallen auto’s in stedelijk gebied. In die steden waar relatief meer gefietst wordt, slibben de fietsroutes dicht. Ziehier de onderwerpen van Velocity, ’s werelds grootste congres over fietsen, dat van 13 tot 16 juni 2017 gehouden wordt in Arnhem en Nijmegen. de organisatie is in handen van beide gemeenten, in samenwerking met de European Cyclists’ Federation (ECF) en de provincie Gelderland.

De keuze voor de Arnhem/Nijmegen-regio is niet gek, want niet alleen staat Nederland internationaal bekend als fietsland bij uitstek, ook is juist in deze regio het fietsen goed georganiseerd, met de vele fietspaden, snelfietsroutes en talloze fietsvoorzieningen. Nijmegen was in 2016 nog fietsstad van Nederland. Als organisatoren van Velocity 2017 komen Nijmegen en Arnhem in een zelfde rijtje te staan als wereldsteden als Rio de Janeiro en Taipei.

Tijdens het congres komen naar verwachting zo’n 1.500 bezoekers van over de hele wereld samen om de laatste innovaties op fietsgebied te bespreken en meer te leren over hoe steden en regio’s fietsvriendelijk in te inrichten. Het thema van de conferentie is dit jaar ’the freedom of cycling’, waarbij de link tussen fietsen en onderwerpen zoals gezondheid en sociale cohesie gelegd worden. Met zo’n 250 sprekers uit 40 landen belooft deze Nederlandse editie een niet te missen ervaring te worden voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met fietsen! De opening van Velocity wordt verricht door Koning Willem-Alexander.

Maar niet alleen voor de deelnemers aan het congres is er een aansprekend programma, ook worden verschillende publieksactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen fietsliefhebbers uit de regio naar speciale filmvertoningen, is er een grote fietsparade door Nijmegen en een Fietsfestival in het Arnhemse Sonsbeekpark:

  • 9 t/m 15 juni – Filmfestival Focus en LUX: een gezamenlijk programma van de filmhuizen over documentaires en (korte) films over de fiets.
  • 9 t/m 25 juni Velo-city Junior: expositie van schoolprojecten over fietsen in de Mariënburgkapel in Nijmegen. Dagelijks geopend: 11.00 en 17.00 uur.
  • 9 t/m 25 juni Expositie Dutch Bike: een expositie in hartje Arnhem van de nieuwste en meest bijzondere Nederlandse fietsontwerpen.
  • 14 juni 14.00 uur Fietscrossbaan en workshop bike-art op het Mariënburgplein in Nijmegen.
  • 14 juni 13.30 uur Congresexpo open voor publiek in De Vereeniging in Nijmegen.
  • 15 juni 18.30 uur De Fiets Parade: een bonte fietsstoet van en voor iedereen die van fietsen houdt dwars door Nijmegen (start Wedren, via Goffertstadion en finish, vermaak, eten en drinken op de Honig).
  • 16 juni 16.00 uur VeloFest: Een festival over fietsen in Park Sonsbeek Arnhem. Met foodtrucks van Eten op Rolletjes, het fietscafé van de Bikewriters, muziek, theater én een outdoor cinema.
Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie