Valkenburg presenteert Wielerwandeling

Valkenburg speelt tijdens grote wielerwedstrijden in Nederland altijd een sleutelrol, niet zo vreemd dus dat hier de eerste wielerwandeling van Nederland is ontstaan. Met de nieuwe wielerwandeling is een wandeling door Valkenburg geboren waarbij liefhebbers kunnen genieten van de wielerhistorie van de stad en de bekende wielerplekjes. Maar ook voor mensen die niet van wielrennen houden, is de wielerwandeling interessant omdat de wandeling gecombineerd wordt met de natuur in de omgeving van het centrum en met historische wetenswaardigheden over Valkenburg.

Kabelbaan

De wandeling is ca. 6 km lang, duurt 3 uur en begint bij de VVV Limburg Winkel aan het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg. Wielerhoogtepunten van de wandeling zijn De Cauberg, het wielerkunstwerk op het Berkelplein, de wielergalerij van plaquettes in de Gemeentegrot en de oude wielerbaan op de plek waar nu de Polfermolen staat. Onderweg wordt de wandelaar verwend met wielerversnaperingen in Parkhotel Valkenburg en in het café van de Amstel Gold Xperience. Verder zijn een enkele rit met de Kabelbaan richting de Wilhelminatoren en een boekje met oude foto’s en wielerfeiten & weetjes inbegrepen in de prijs van €12 euro per persoon.

Samenwerking VVV Zuid-Limburg met Livestrong Foundation

VVV Zuid-Limburg vindt het belangrijk om ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarom is de organisatie een samenwerking aangegaan met The Lance Armstrong Foundation Livestrong, de organisatie die is opgezet door Lance Armstrong en die strijd tegen kanker. Uiteraard komt deze samenwerking tot uiting op de communicatiedragers van zowel VVV Zuid-Limburg als Livestrong. Maar daarnaast zijn vanaf nu in de Limburg Winkels de producten van Livestrong te koop, waaronder het bekende gele armbandje.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

1 gedachte over “Valkenburg presenteert Wielerwandeling”

  1. Beste wielervrienden,
    Prima voorbeeld dat Sport, Recreatie & Goede Doelen kunnen samen gaan.
    Mooie actie. Veel succes ❗

    Beantwoorden

Plaats een reactie