Themaland Frankrijk goed vertegenwoordigd op Fiets en Wandelbeurs

Frankrijk is het Themaland op de Fiets en Wandelbeurs op 9 en 10 februari 2013 in de RAI Amsterdam. Dat er in Frankrijk goed gefietst en gewandeld kan worden weet de actieve vakantieganger al vele jaren. In en om groot themalandpaviljoen (Hal 9 D 30) presenteren Franse regio’s en aanbieders van reizen de mooiste, leukste en meest interessante fiets- en wandelmogelijkheden. Op een groot terras ( Hal 9 E 30) kunt u genieten van allerlei specialiteiten, helemaal in de sfeer van het themaland.

Frankrijk: Perfect voor Fietsvakanties

Frankrijk is een perfect fietsland, zowel voor de ervaren als de beginnende fietser. Alleen of met het hele gezin, als u met de kinderen wilt gaan fietsen.

Fietsvervoer naar Frankrijk toe kan bijvoorbeeld via Cycletours. U zit dan in de bus, en de fietsen gaan in een veilige aanhanger achter diezelfde bus. Ook aan campings (municipale of niet) en andere overnachtings-mogelijkheden is geen gebrek.

Er is zoveel te ontdekken: bergen, kust, wijnstreken, steden en nog veel meer. Onderweg kunt u pauzeren en genieten van het goede Franse leven en mooie uitzichten. Voor de liefhebbers blijven de zware cols, de kust, of pittoreske dorpjes onweerstaanbaar.

Netwerk van Fietsroutes

Het Franse netwerk van autoluwe, recreatieve fietsroutes breidt zich elk jaar gestaag uit. Steeds meer jaagpaden langs rivieren en voormalige spoorbanen veranderen in voies vertes, groene autovrije wegen waarover je rustig door de natuur kunt fietsen. Daarnaast groeit ook het aantal bewegwijzerde véloroutes. Opmerkelijke nieuwkomer is de Vélodyssée langs de Atlantische kust.

Niet voor niets wordt deze 1200 km lange fietsroute dit jaar onderscheiden met de titel Fietsroute van het jaar 2013. Ook het project ‘La Loire à Vélo’ nadert de voltooiing, een groene route langs de Loire met maar liefst 800 km aan bewegwijzerde paden. Ideaal voor een Franse fietsvakantie.

Voor wat pret vooraf, of om alvast een selectie te maken, heeft het Frans Bureau voor Tourisme een lijst opgesteld met alle Franse exposanten op de Fiets en Wandelbeurs dit jaar.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie