Spiegelhandschoen vergroot verkeersveiligheid, mits de fietser in zijn handschoen kijkt!

lookyhandIn de auto en op de brommer is een achteruitkijkspiegel verplicht en onmisbaar. Toch heeft ook ruim 40% van de fietsers behoefte aan een achteruitkijkspiegeltje. Meest genoemde argumenten zijn: gevoel van veiligheid en tijdig anticiperen in het verkeer. Fietsspiegels zijn echter nauwelijks te zien in het straatbeeld, veelal vanwege het oubollige imago.

Er waren al spiegeltjes voor op het stuur, aan je fietshelm, aan je bril. De firma Lookie komt nu met een spiegeltje geintegreerd in je fietshandschoen. ’s Werelds eerste spiegelhandschoen bevat een achteruitkijkspiegeltje in de fietshandschoen. Volgens Lookie kan De fietser hiermee snel en goed zicht krijgen op de verkeerssituatie van achter. Zonder de nadelen die een traditionele fietsspiegel heeft, zoals kwetsbare uitsteeksel, diefstal- en vandalismegevoeligheid en de associatie met ouderwets.

Het stevige (convex) spiegeltje is geïntegreerd in het duimgedeelte van de fietshandschoen. De lichte bolling in de spiegel vergroot het blikveld. Door de hand iets op te steken, ziet de fietser precies wat er achter zich gebeurt. De wendbaarheid van de hand maakt het blikveld zeer ruim, zonder dode hoek. Nadeel is dat je, behalve het kijken, nog een actieve handeling moet verrichten achteruit in je spiegeltje te kijken. Maar als de gemiddelde fietser af en toe eens in zijn spiegelhandschoen kijkt, is er in ieder geval al heel veel gewonnen. Ik merk dat ik mijn spiegeltje in mijn bar-ends heel erg mis als ik een tijdje zonder rijdt.

Deze Spiegelhandschoen gaat de verkeersveiligheid vergroten, mits de eigenwijze fietser ook daadwerkelijk in zijn handschoen kijkt!

LOOKY is een Nederlands product en uniek in de wereld. Lookie presenteert zichzelf en de spiegelhandschoen op de Fiets & Wandelbeurs, stand 11.G.73.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie