FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

SLADDA, vanaf augustus 2016 te koop bij IKEA

sladdaNaast meubels, woonaccessoires en Zweedse balletjes kan je vanaf deze zomer ook bij IKEA terecht voor je nieuwe fiets. Het woonwarenhuis kondigt vandaag aan dat zij in de loop van augustus 2016 tweewielers gaat verkopen.

De onderhoudsvriendelijke SLADDA fiets heeft een lichtgewicht aluminium frame en is verkrijgbaar met vele accessoires. SLADDA is sowieso een bijzondere verschijning, de fiets is bekroond met de prestigieuze Red Dot: Best of the Best designprijs. De fiets kost 499 euro voor IKEA FAMILY leden en 699 euro voor niet-leden en is vanaf de zomer van 2016 verkrijgbaar bij alle IKEA winkels in Nederland.

Volgens het woonwarenhuis is de SLADDA niet zomaar een fiets, maar een stedelijke vervoersoplossing op twee wielen. Een fiets dus… Omdat er steeds meer mensen leven in de stad, is het belangrijk steeds efficiënter met ruimte en vervoer om te gaan. In stedelijke gebieden kan de fiets in 80 procent van de gevallen de auto vervangen. Fietsen is bovendien niet alleen een snellere manier om van A naar B te gaan in de stad; het bespaart ook tijd en geld en het is goed voor je gezondheid.

sladda met kar

De SLADDA kan middels accessoires naar eigen inzicht worden uitgebreid: met de speciale SLADDA-kar creëer je een werkpaard van aluminium.

Fiets voor iedereen
De SLADDA fiets is ontwikkeld door en voor IKEA. De SLADDA is als een tablet met apps: je kan eindeloos accessoires toevoegen om het gebruiksgemak te vergroten. Dankzij het kliksysteem kan je eenvoudig accessoires zoals een fietstas, bagagedrager of fietsmand aan de SLADDA bevestigen. De grijze fiets is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar en ouder. SLADDA is verkrijgbaar in een 26 inch of een 28 inch uitvoering. Het stuur is in hoogte verstelbaar, zodat je in een comfortabele en actieve houding kan fietsen.

Gebruiksgemak
sladda kettingOpvallend is het gebruiksgemak, waar tot in de puntjes over is nagedacht door IKEA. Zo heeft de SLADDA fiets een roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem in plaats van een ketting. De aandrijfriem is schoner en duurzamer dan een normale fietsketting en gaat 15.000 kilometer mee. Het aluminium frame is roestvrij en is voorzien van een dubbele laklaag om het te beschermen tegen krassen, strooizout en modder. Het frame is zeer licht en dus makkelijk de trap op en af te tillen. De fiets heeft een schijfrem en terugtraprem en is vanuit veiligheidsoogpunt voorzien van voor- en achterlicht en reflectoren rondom. De achtervork is extra lang zodat je comfortabel kan fietsen zonder dat je voeten of rug je fietstas of mand raken. De twee automatische versnellingen zijn weggewerkt in de naaf van het achterwiel, zodat ook dit onderhoudsvrij is.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl