Plan Bier in de Vlaamse Ardennen

Biersommelier Sofie VanrafelghemDe Vlaamse Ardennen staan bekend als een paradijs voor de sportieve fietser. De streek in Oost-Vlaanderen heeft echter nog een specialiteit: maar liefst acht brouwerijen met kostelijke streekbiertjes. De kaart Plan Bier van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het mogelijk om fietsen en wandelen te combineren met genieten van de bieren.

Fietsliefhebbers kunnen de sfeer van de Vlaamse Ardennen zelf proeven met de nieuwe kaart Plan Bier. Op deze kaart staan vier fietsroutes en drie wandelroutes aangegeven. Gewoon de aangegeven knooppunten op de kaart volgen. De zwaarte kan zelf bepaald worden, want de hellingen met de percentages staan duidelijk op de kaart.

Op de kaart staan ook de brouwerijen aangeven en 72 cafés met sprekende namen als de Hellekapelle, de IJzerkotmolen of ’t Genot op den berg. Daarnaast toeristische informatie. Op de achterkant geeft de in Vlaanderen populaire biersommelier Sofie Vanrafelghem een beschrijving van haar favoriete biertjes onder de streekbrouwerijen met aan paar tips voor passende hapjes bij het bier. Een recept voor mosselen in het bier doet de smaakpapillen tintelen.

Oudenaarde met het middeleeuwse stadhuis op de sfeervolle Grote Markt is uiteraard een hoofdrol toebedeeld, met vier brouwerijen in de onmiddellijke omgeving. Wie de fietsroute vanuit Oudenaarde kiest, krijgt prachtige panorama’s over deze stad cadeau, typisch Vlaamse kasseiwegen, uitgestrekte velden, eeuwenoude cafés en de drie brouwerijen Roman, Liefmans en Smisje. ‘Oudenaards bier! Donker en stralend, gesmolten brons….’ gaf de befaamde meester der Vlaamse letteren Felix Timmermans weer.

De kaart Plan Bier is gratis en ligt in cafés, brouwerijen en toeristische diensten in de Vlaamse Ardennen. Tevens verkrijgbaar via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen of te downloaden op www.planbier.be.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie