Ongeveer 25000 e-bikes gestolen in 2015

2015 is een goed jaar geworden voor fietsendieven. Vorig jaar is namelijk opnieuw een record gevestigd: Ongeveer 25.000 elektrische fietsen werden ontvreemd.  Op dit moment zijn er zo’n 1,5 miljoen e-bikes in Nederland. 

Ook de verzekeraars geven aan dat het aantal diefstallen van e-bikes het afgelopen jaar weer flink is gestegen. De drie grootste fietsverzekeraars waren het afgelopen jaar zeker 10 miljoen euro kwijt aan schadeclaims. De politie heeft aanwijzingen dat e-bikes vooral in trek zijn bij georganiseerde bendes. Zo verdween in oktober een partij van 200 e-bikes bij een bedrijf in IJsselstein. Ook stuit de politie soms op bestelbusjes waarin tientallen gestolen fietsen tegelijk worden vervoerd.

De partijen gaan de diefstal van e-bikes daarom gericht aanpakken. Lokfietsen zullen worden ingezet op die plekken waar de meeste fietsen verdwijnen. Tot nu toe werden met lokfietsen vooral gelegenheidsdieven gepakt. Door de lokfietsen langer te blijven volgen, hoopt de politie nu ook de professionele dieven en helers op te sporen.

Verzekeraars wijzen erop dat fietseigenaren volgens hen nog te laks zijn met het beveiligen van hun e-bike. Ze raden extra sloten aan, en vragen gemeenten om meer ijzeren hekjes (zogenaamde nietjes) te plaatsen, waar de fietsen aan vastgezet kunnen worden. Hoeveel fietsen er op een fietsvakantie met de e-bike worden gestolen is onbekend, het gaat alleen om de diefstallen in Nederland.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie