Nieuw verkeersbord: doorlopende straat

verkeersbord-doodlopendestraatBelgië krijgt binnenkort een nieuw verkeersbord erbij dat al wordt aangeduid als de ‘doorlopende straat’. Het geeft aan dat een weg doodloopt voor autoverkeer, maar niet voor fietsers en voetgangers.

Eind april is een wetsvoorstel daarover goedgekeurd en komt er officieel een nieuw verkeersbord dat met symbolen aangeeft dat een doodlopende weg wel verder gaat voor fietsers en voetgangers. Uit een steekproef van de Voetgangersbeweging blijkt dat er van de 27104 ‘doodlopende weg’- borden in België 70 % tot 75 % in feite doorlopend is.

Ondertussen is er voor gemeenten al een actiepakket ‘doorlopende straten’ beschikbaar, met daarin een plan van aanpak en een set stickers. Deze stickers, waarop het symbool van een voetganger en fietser afgebeeld staat, kunnen aan de bovenzijde van het verkeersbord ‘F45: doodlopende Weg’ aangebracht worden om te signaleren dat de weg niet doodloopt voor voetgangers en fietsers. Het idee is overigens niet helemaal nieuw. Eerder kwam de International Federation of Pedestrians (IFP) al met de suggestie om ‘Living End Road’ herkenbaar te maken. Het is overigens aan de wegbeheerders zelf of ze van de mogelijkheid gebruik maken.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie