Nationale fietstest 2013

telegraaffietstest2013In de weekendbijlage van De Telegraaf van 13 april 2013 is weer de Nationale Fietstest gepubliceerd. De fietstest is inmiddels een traditie, die de landelijke ochtendkrant graag in ere houdt. De test van Mountainbikes en Racefietsen werd afgenomen aan de Spaanse Costa Blanca.

Racefietsen

In de categorie racefietsen kwam de Trek Madone 2,3 met een score van 7,9 als testwinnaar uit de bus in de categorie tot € 1500. In de andere categorie tot € 2500 was het de Focus Cayo Evo 4.0 die als favoriet naar voren kwam. Deze racefiets behaalde een eindscore van 8,2.

Mountainbikes

Focus deed sowieso goede zaken dit jaar, want zij maakten een dubbelklapper. In de categorie Mountainbikes kwam het Duitse merk op de eerste plaats terecht met de Focus Black Forrest 29R, dankzij een 8,3 in de eindbeoordeling.

E-bikes

In de categorie Elektrische fietsen trok de Pegasus Premio Nu-E van PEG aan het langste eind. Het model Pegasus Premio Nu-E combineert ondersteuning van Bosch met de elektronische en traploze versnelling van het NuVinci Harmony systeem.

Stads- en toerfietsen

Iets dichter bij huis werden de stads- en toerfietsen getest in het Brabantse Moergestel. De Batavus Mambo en Montego Society sluiten de test winnend af met een puntentotaal van 7,5. De BeOne Crossover CT01 is volgens het testpanel van de Telegraaf de beste Toerfiets.

Meer informatie over de nationale fietstest op www.telegraaf.nl/reiskrant/fietsspecial.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie