Metrokaart helpt fietsers de weg te vinden in Houten

fietsnet_houtenHouten is een fietsstad. Niet voor niets werd Houten al in 2008 verkozen tot Fietsstad van Nederland. Al sinds de jaren ’80 loopt Houten voorop op fietsgebied. Bij de inrichting van de destijds nieuwe wijken stond de fiets centraal, met als resultaat nu een uitgebreid fijnmazig fietspadennetwerk door het hele dorp, dat inmiddels bijna 50000 inwoners telt.

Alle rode fietspaden lijken echter op elkaar, waardoor niet iedere fietser goed de weg weet te vinden naar de verschillende buurten. Om dit probleem op te lossen ontwikkelde de gemeente en de plaatselijke Fietsersbond, geïnspireerd door metrokaarten, een extra bewegwijzeringssysteem: Fietsnet Houten.

Met behulp van acht herkenbare routes kunnen fietsers beter en makkelijker de weg vinden. Iedere route heeft zijn eigen kleur en nummer dat staat aangegeven op de gekleurde en genummerde routestickers op de lantaarnpalen.

Bij elke kruising met een andere fietsnetroute staat een kaart om snel te kunnen zien waar je je bevindt en te bepalen hoe je het beste verder kunt fietsen naar je bestemming binnen of buiten Houten. Op de routestickers staan bovendien QR-codes waarmee je met de smartphone kunt kijken op kaarten van de buurten die door de route worden aangedaan.

De nieuwe metrokaart voor fietsers lijkt een doorontwikkeling van het al bestaande fietsknooppuntennetwerk, gebruikmakend van nieuwe technieken als QRcodes.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie