Lance Armstrong, vanaf nu de beste wielrenner allertijden zonder Tourzeges

Het Amerikaans antidopingbureau USADA heeft Lance Armstrong vrijdag formeel zijn zeven Tourtitels afgenomen en hem voor het leven geschorst. De oud-wielrenner wilde zich niet langer verdedigen in de dopingaanklacht die er tegen hem lag. Volgens de USADA-regels staat dat gelijk met een schuldbekentenis.

De Amerikaanse dopingbestrijders verklaarden Armstrong schuldig en ontnamen een van de beste wielrenners aller tijden al zijn zeges  met terugwerkende kracht tot 1 augustus 1998.

Het betekent dat de naam van Armstrong uit de uitslagen van de afgelopen veertien jaar zal worden geschrapt. Armstrong krijgt de straf voor zijn betrokkenheid bij het ‘dopingregime’ dat volgens een aantal getuigen gold bij zijn toenmalige wielerploeg US Postal, de USPS Conspiracy volgens het etiket dat USADA op deze samenzwering tegen de schone wielersport plakte.

Inmiddels woedt de discussie voort of de werkwijze van USADA terecht is, en krijgt Armstrong steun van verschillende kanten: van oud Tourwinnaar Eddy Mercx tot het Amerikaanse congres. Ook de Amerikaanse Wielerbond blijft achter Armstrong staan, net als sponsor Nike. En natuurlijk blijven wij van Fietsweblog.nl achter Armstrong staan. Meer dan 500 negatieve dopingtests kun je niet negeren. En een getuigenis van mindere sporters die altijd in de schaduw van The Boss hebben moeten fietsen, danwel bewezen doping hebben gebruikt, wegen niet op tegen de prestaties van Armstrong tijdens zijn actieve carrière. Oftewel: je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen. En bewezen lijkt er nog niets te zijn.

Daarom, als steun van ons aan Armstrong, bij deze nogmaals de nadruk op een andere, mogelijk belangrijkere activiteit van Lance Armstrong: Livestrong, de gele armbandjes voor de strijd tegen kanker.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

3 gedachten over “Lance Armstrong, vanaf nu de beste wielrenner allertijden zonder Tourzeges”

 1. “beste wielrenner allertijden” ?? 😯

  Lol, waar haal je deze titel toch vandaag zeg?
  Eddy Merckx is en blijft zonder énige twijfel de absolute beste wielrenner allertijden! 😆
  Wat een schande die titel Dirk!
  Jij denkt wellicht dat er slechts 3 weken op een jaar gekoerst wordt, en van een Giro, Vuelta, Paris-Roubaix, Ronde Van Vlaanderen, Parijs-Nice, Milan-San Remo, … heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord? 🙄

  Beantwoorden
  • Beste Brandon,

   Naar mijn weten heeft Eddy Mercx, inderdaad ooit een geweldige wielrenner, nog een aantal tourzeges op zijn naam staan. Mercx kan dus vooralsnog niet ‘de beste wielrenner aller tijden zonder tourzeges’ worden. Tenzij natuurlijk de urinestaaltjes van Mercx nog ergens liggen opgeslagen en de doping ook nog decennia later kan en mag worden aangetoond.

   Fietsgroet,

   Dirk

   Beantwoorden
 2. Vraag is nu of de getuigenissen tegen Armstrong nu vals of juist te noemen zijn. Hebben de ex-ploegmaats Hincapie, Leipheimer, Hamilton, Landis en vele anderen hun verklaringen tegen Armstrong dan uit hun duim gezogen ?

  Over de grootste wielrenner aller tijden gesproken, praktisch iedere wielerliefhebber is het erover eens dat dit Eddy Merckx is.

  Beantwoorden

Plaats een reactie