FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Lance Armstrong, vanaf nu de beste wielrenner allertijden zonder Tourzeges

Het Amerikaans antidopingbureau USADA heeft Lance Armstrong vrijdag formeel zijn zeven Tourtitels afgenomen en hem voor het leven geschorst. De oud-wielrenner wilde zich niet langer verdedigen in de dopingaanklacht die er tegen hem lag. Volgens de USADA-regels staat dat gelijk met een schuldbekentenis.

De Amerikaanse dopingbestrijders verklaarden Armstrong schuldig en ontnamen een van de beste wielrenners aller tijden al zijn zeges  met terugwerkende kracht tot 1 augustus 1998.

Het betekent dat de naam van Armstrong uit de uitslagen van de afgelopen veertien jaar zal worden geschrapt. Armstrong krijgt de straf voor zijn betrokkenheid bij het ‘dopingregime’ dat volgens een aantal getuigen gold bij zijn toenmalige wielerploeg US Postal, de USPS Conspiracy volgens het etiket dat USADA op deze samenzwering tegen de schone wielersport plakte.

Inmiddels woedt de discussie voort of de werkwijze van USADA terecht is, en krijgt Armstrong steun van verschillende kanten: van oud Tourwinnaar Eddy Mercx tot het Amerikaanse congres. Ook de Amerikaanse Wielerbond blijft achter Armstrong staan, net als sponsor Nike. En natuurlijk blijven wij van Fietsweblog.nl achter Armstrong staan. Meer dan 500 negatieve dopingtests kun je niet negeren. En een getuigenis van mindere sporters die altijd in de schaduw van The Boss hebben moeten fietsen, danwel bewezen doping hebben gebruikt, wegen niet op tegen de prestaties van Armstrong tijdens zijn actieve carrière. Oftewel: je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen. En bewezen lijkt er nog niets te zijn.

Daarom, als steun van ons aan Armstrong, bij deze nogmaals de nadruk op een andere, mogelijk belangrijkere activiteit van Lance Armstrong: Livestrong, de gele armbandjes voor de strijd tegen kanker.

3 Reacties op Lance Armstrong, vanaf nu de beste wielrenner allertijden zonder Tourzeges

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl