La Trappe fietsroute vernieuwd

Vorige week is de La Trappe fietsroute opnieuw geopend in het Proeflokaal van La Trappe. De officiële opening werd uitgevoerd door Thijs Thijssen, directeur van Brouwerij de Koningshoeven en Guus van der Wolde, directeur Vrijetijdshuis Brabant. Bierbrouwerij de Koningshoeven is de enige Trappistenbrouwerij van Nederland. Hier worden in samenwerking met de monniken van abdij O.L.V. van Koningshoeven alle La Trappe bieren ontwikkeld en gebrouwen.

Fietsen en proeven

De fietsroute van La Trappe bestaat al 15 jaar. De route is op 3 mei 1996 door Bierbrouwerij de Koningshoeven aangeboden aan de provincie Noord-Brabant, ter gelegenheid van haar 200-jarig bestaan. Inmiddels hebben vele fietsers de routes gefietst; om kennis te maken met de Brabantse omgeving én om te proeven van de La Trappe Trappistenbieren.

De vernieuwde La Trappe fietsroute bestaat uit twee verschillende routes van 30km en 60km door o.a. Oisterwijk, Oirschot en Hilvarenbeek. De nieuwe fietsroutes zijn bovendien uitgebreid: de gemeente Hilvarenbeek is nieuw toegevoegd. Op de routekaart staat ook een groot aantal horecagelegenheden, waar fietsers kennis kunnen maken met La Trappe én de Brabantse gastvrijheid. De fietsroutes zijn vanaf heden verkrijgbaar in het Proeflokaal, de Kloosterwinkel en diverse VVV’s in de omgeving. Later in het seizoen is de route via RoutesinBrabant.nl als GPX-bestand te downloaden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad