Kan de elektrische fiets het opnemen tegen de bus?

bicycleIn hoeverre zijn scholieren bereid de bus te laten staan en met de e-bike naar school te reizen? In Gelderland is onlangs het proefproject ByCycle! gestart op de Jacobus Fruytierschool in Apeldoorn. De provincie Gelderland en fietsenfabrikant Sparta werken samen om inzicht te krijgen in reizigersgedrag van scholieren: In hoeverre is de E-bike is staat om scholieren op de fiets en uit het OV te krijgen.

Voor de proef worden 1 jaar lang per 10 schoolweken 20 e-bikes ingezet op verschillende middelbare scholen in Gelderland.

De deelnemende scholieren wonen op meer dan 10 kilometer afstand van school en reizen nu met de bus. De e-bikes worden uitgerust met track-and-trace-systeem (GPS), waarmee het reisgedrag kan worden gemonitord. Aan het einde van de pilot krijgen scholieren kans om tegen gereduceerd tarief een soortgelijke E-bike aan te schaffen.

Gelderland zoekt naar nieuwe, flexible vormen van vervoer om de regio ook in de toekomst bereikbaar te houden: het Flexnet. Het doel van het project ‘ByCycle!’ is inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de E-bike ter vervanging en ter aanvulling van het regionale openbaar vervoer en de factoren die deze keuze beïnvloeden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie