Internationale drielanden-fietsvakantie van Travelydays


Onlangs heeft de fietsvakantie-reisorganisatie Travelydays de tweede internationale drielandenfietsvakantie in haar programma opgenomen. Op deze 9-daagse fietsvakantie wordt op de eerste ochtend een Frans ontbijt met café au lait en croissants geboden en op de laatste ochtend staat een uitgebreid ontbijtbuffet met Duitse broodjes klaar. Op deze internationale fietsvakantie wordt genoten van de verschillende culturen, landschappen en culinaire hoogtepunten uit ieder land.

Fietsroute langs de Moezel

De internationale fietsroute langs de Moezel verloopt vanuit het Franse Metz via Remich in Luxemburg naar de Duitse keizerstad Koblenz. De fietspaden langs de Moezel verlopen bijna zonder stijgingen door indrukwekkende wijngebieden.

Op het nieuwe fietspad Véloroute Charles de Téméraire wordt vanuit Metz naar het drielandenpunt Frankrijk – Duitsland – Luxemburg gefietst. Trier, de oudste stad van Duitsland, en Koblenz waar de Moezel in de Rijn stroomt bij het beroemde Deutsche Eck zijn steden met een lange geschiedenis waar nog talloze monumenten van getuigen. In Trier is er nog de gelegenheid een boottocht op de Moezel mee te maken. De totale lengte van deze drielanden-fietsvakantie vanuit Metz bedraagt ca. 310 km; de dagelijkse trajecten die gefietst worden zijn ca. 45 km.

Al eerder werd de drielanden-fietsvakantie langs de Donau-metropolen Wenen – Bratislava – Boedapest in het programma opgenomen. Op deze 8-daagse fietsvakantie via de klassieke fietsroute langs de Donau worden drie beroemde hoofdsteden bezocht. Het Oostenrijkse Wenen, het Slowaakse Bratislava en het Hongaarse Boedapest stralen nog steeds de glans en glorie van vroegere tijden uit. Door het prachtige, afwisselende landschap langs dit traject van de Donau wordt langs vele culturele bezienswaardigheden gefietst die de geschiedenis van lang vervlogen tijden in beeld brengen en een gevoel van nostalgie laten ontstaan.

Op deze fietsreis kunt u genieten van de specialiteiten uit drie verschillende keukens. In Wenen is de Wiener Schnitzel een must en in een Weens koffiehuis neemt u Wiener Melange met Apfelstrudel of Sachertorte. In Hongarije kunt u genieten van hete paprika-, salami- en goulash-gerechten en tenslotte krijgt u in Slowakije maaltijden met knoedels geserveerd, met een koel biertje voor de liefhebber. De totale lengte van deze drielanden-fietsvakantie langs de Donau-metropolen bedraagt ca. 260 km. De dagelijkse trajecten die gefietst worden zijn ca. 45 km.

De fietsvakantie langs de Donau-metropolen kan ook als fietscruise geboekt worden. Op deze éénweekse cruise is het Duitse Passau vertrek- en aankomsthaven.

Meer informatie: www.travelydays.com

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie