Verkeersnet blikt terug op 2012, 4 van de 10 leukste innovaties zijn fietsgerelateerd

loopfietsnieuwestijlVerkeersnet.nl blikte op de laatste dag van het oude jaar nog even terug op 2012, en benoemt de 10 leukste innovaties van dat jaar. Het is een leuk lijstje geworden, zeker vanuit fiets-oogpunt gezien. Maar liefst 4 van de 10 items zijn fietsgerelateerd. En dat kan ik dan weer niet onvermeld laten.

Loopfiets

De loopfiets nieuwe stijl staat zelfs op de eerste plaats, en is daarmee officieus de leukste innovatie van 2012 volgens Verkeersnet.  De berijder hangt min of meer in een gordel en dat zou een heel nieuw loop-rijervaring opleveren, aldus de Duitse ontwerpers van deze FLIZ.

Spoorfiets

spoorfietsNet buiten de top 3, maar goede nummer 4: De Spoorfiets is een vierwielige fiets (of is het dan een trapauto?), die over oude spoorlijnen kan rijden, maar tevens goed thuis is op de weg. Dus afsnijden via de korste weg als er een oude niet gebruikte spoorweg ligt, en anders gewoon over het fietspad. Bedacht door Italiaanse ontwerper Davide Bonann. Speciaal voor Nederlandse fietsers heeft Bonann er een soort dakje op gemaakt, voor als het weer eens regent.

Spermafiets

Alleen de naam is al genoeg voor een top-5-notering, maar de spermafiets is meer dan de naam. In Kopenhagen timmert de spermabank met deze reclamefiets stevig aan de weg. En de fiets vervoert ook nog gekoelde sperma in een container. Inmiddels wordt de fiets ook elders gebruikt, tot in Seattle toe.

Laser fietspad

Voor gebieden waar fietsers gewoon op de weg moeten fietsen: een instant lichtgevend laser-fietspad, dat achter de fietser aan ‘mee-beweegt’. De gedachte is dat automobilisten beter kunnen inschatten hoeveel ruimte de fietser nodig heeft. Wil je ook een persoonlijk laser-fietspad, kijk dan op de site van de ontwerpers.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie