Gouden Eeuw in de provincie Zeeland: fiets- en zeilvakanties van Travelydays

soeverein

Nadat in de afgelopen jaren met het spiegelretourschip Soeverein succesvolle fiets- en zeilvakanties rond de voormalige Zuiderzee met als thema „De Gouden Eeuw“ zijn uitgevoerd begint Travelydays nu met deze vorm van fietsvakantie in Zeeland. In het voorjaar van 2015 worden er 5 reizen vanuit Middelburg georganiseerd.

Fietsvakantie in Zeeland

De Zeeuwse Eilanden, gelegen in de delta van Schelde, Rijn en Maas tussen Antwerpen en Rotterdam vormen voor Travelydays een fantastisch gebied voor fiets- en zeilvakanties. Strand en duinen langs de Noordzeekust, gezellige badplaatsjes, uitgestrekte groene polderlandschappen omgeven door eeuwenoude dijken en historische stadjes uit de bloeitijd van Nederland uit de Gouden Eeuw vormen het decor voor deze fiets- en zeilvakantie.

Fietsen in Zeeland is fantastisch wegens de grote diversiteit in landschap en cultuur. Het relatief onbekende Zeeland is een verrassende tip voor het genieten van cultuur en natuur tijdens deze unieke fietsvakantie.

Fietsen bij Middelburg

Op de route vanuit Middelburg wordt er naar Yerseke, Zierikzee en Bruinisse gevaren. Vanuit deze plaatsen zijn er prachtige fietsroutes vastgelegd. De fietsroutes zijn uitgezet voor een volle week waarbij er bijna op alle Zeeuwse Eilanden gefietst wordt. Het motto van deze fietsreizen is genieten; genieten van de natuur en de culturele bezienswaardigheden onderweg en genieten aan boord van de Soeverein met de lekkere maaltijden en de gezellige sfeer aan boord en genieten van de historische reis terug in de Gouden Eeuw.

Terug in de Gouden Eeuw: Spiegelretourschip Soeverein

brouwershaven-fietsers

Als “Oostindië-vaarder” is het Spiegelretourschip Soeverein als moderne replica een indrukwekkende verschijning. Voor deze vorm van vakantie in Zeeland is de Soeverein precies het passende schip, omdat in de Gouden Eeuw juist vanuit Zeeland vele schepen naar de „Oost“ voeren. Vanaf het hoge campagnedek aan de achterzijde van het schip is het uitzicht op het water en in de havens fantastisch.

Dit dek ligt zo’n 5 meter boven de waterspiegel en geeft het schip aan de achterkant een prachtige spiegel. De grote en sfeervolle dagruimte biedt ruim plaats aan alle passagiers; vanuit deze ruimte komt men direct op het grote hoofddek met de 17e-eeuwse kanonnen. Voorop heeft het schip een indrukwekkende kluiverboom met het “kraaiennest”. Meer info: www.travelydays.com, of kijk op de pagina over fietsen in Nederland voor alternatieve fietsvakanties en fietsgebieden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie