Frank van Rijn richt zijn pijlen op Madagascar

rijnmadagascarReisschrijver en fietser Frank van Rijn heeft een nieuw fietsboek geschreven: De dikke Baobab: Een reis door Madagaskar. Het Rode Eiland heeft de bezoekers veel te bieden, zoals Frank van Rijn tijdens zijn tien-weekse fietstocht heeft ervaren: rijstterrassen zoals in Zuidoost- Azië, savanneland met baobabs, nationale parken met geërodeerde rotspartijen zoals in de Verenigde Staten, en wouden met lemuren, heel bijzondere apen zoals nergens ter wereld.

Natuurlijk ontbreekt een redelijke portie geploeter door mul zand en over bergen niet. Maar gelukkig heeft Frank van Rijn meer oog voor het mooie vaneen land: rondwandelingen door prachtige natuurgebieden, waarbij hij herhaaldelijk reuzenkameleons en andere uit de kluiten gewassen reptielen van tak naar tak ziet kruipen. Van Rijn onderneemt al tientallen jaren fietstochten naar alle uithoeken van de wereld, bij voorkeur over ongebaande wegen en geheel self-supporting. Inmiddels heeft hij in 40 jaar al meer dan 500.000 km op de teller staan. Het boek over Madagascar is zijn twaalfde boek en is verschenen bij uitgeverij Elmar.

Het nieuwe boek wordt zaterdag 9 februari officieel gepresenteerd tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI. In het Literair Reiscafé zal de bekendste wereldfietser van Nederland zowel zaterdag als zondag, vanaf 11.00 uur, vertellen over zijn reizen. Ook geeft hij op beide beursdagen een lezing over zijn belevenissen in Mongolië in de Bever Outdoor & Travel Zaal, vanaf 12.30 uur. Een week later is hij present op de Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen. In de Nekkerhal in Mechelen geeft hij dan twee lezingen over fietsen in Madagaskar.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie