Follow the white rabbit

konijnenrouteAlice in Wonderland volgde ooit het witte pratende konijn, en verzeilde zo in haar sprookjeswereld. Datzelfde witte konijn (of een achterkleinkonijn ervan) wil nu fietsers verleiden om een rustige fietsroute te nemen, en zodoende ruimte te creëren op de drukke routes.  Door witte konijnen op het wegdek te verven hoopt de Fietsersbond in Utrecht dat fietsers de alternatieve route tussen Leidsche Rijn en de Utrechtse binnenstad nemen.

Follow the white rabbit, is het uit Alice in Wonderland geleende motto van de Fietsersbond voor deze nieuwe actie. De konijnen-route moet fietsers overhalen de door de gemeente aangewezen route via de Vleutenseweg links te laten liggen. Zo krijgen fietsers een keuze tussen een rustige en een snelle route.

Drie jaar terug zette de bond al eerder een alternatieve fietsroute op, toen tussen Utrecht Centraal en De Uithof, de zogenaamde Herenroute. De gemeente verwijderde destijds de borden van de bond. Later werd de route echter officieel erkend door de gemeente en aangeduid met stippen op het wegdek.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie