Fietsvak-beurs minder bezocht, maar toch zeer geslaagd

Een kwart minder bezoekers trok de FietsVak dit jaar. Weer en crisis lijken hierin een rol gespeeld te hebben. Ondanks dat cijfer kijkt de organisatie tevreden terug. ‘De kwaliteit van de beursbezoekers is in vergelijking met de voorgaande edities gestegen, net als het aantal unieke bedrijven dat de beurs bezocht’, zo laat beursmanager Stefan Vernooij weten.

FietsVAK 2013 bood met 12.000 vierkante meter beursoppervlakte en 135 exposanten een complete afspiegeling van huidige trends in de fietsbranche. Met ruim 40 nieuwe exposanten, productinnovaties en nieuwe fietsmodellen gaf de beurs een uitgebreid overzicht van de vindingrijkheid en creativiteit van de branche.

Met name vanwege de weersomstandigheden laat FietsVAK voor het eerst sinds zes edities een daling in het bezoekersaantal zien. Dat het weer hier een grote rol in heeft gespeeld, mag duidelijk zijn. Het KNMI gaf op maandag nog een code oranje af. Ook de crisis speelde de beurs parten: Veel ondernemers zitten nog met voorraad en hebben al ingekocht voor het naderende seizoen. Nog meer inkopen is voor een veel ondernemers even geen optie.

Hoe de beurs er volgend jaar uit gaat zien is nog onderwerp van gesprek.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie