Fietsstad 2014 gezocht

Met de bekendmaking van het thema Fietsen zonder hindernissen start de Fietsersbond vandaag de nieuwe zoektocht naar de fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. Gemeenten kunnen zich vanaf november kandidaat stellen voor de titel Fietsstad 2014.

Fietsers komen tijdens hun dagelijkse fietstochten heel wat hindernissen tegen. Slecht wegdek, drempels, paaltjes, onoverzichtelijke oversteekplaatsen, spoorwegovergangen, autowegen, maar ook andere fietsers, automobilisten, scooters en bussen kunnen een fietsrit onprettig maken. De gemeente die de beste oplossingen biedt om deze hindernissen uit de weg te gaan mag zich in 2014 Fietsstad noemen.

Het thema is volgens projectleider Jaap Kamminga van de Fietsersbond niet voor niets gekozen. “Het scheelt nogal of je comfortabel over brede geasfalteerde fietspaden rechtstreeks van A naar B kunt fietsen of dat je op hobbelige tegelpaden steeds moet wachten voor rode verkeerslichten. Dat verschil kan een belangrijke reden zijn voor mensen om de fiets te pakken of juist te laten staan.”

Door het thema van de Fietsstadverkiezing nu al bekend te maken hoopt de Fietsersbond dat gemeenten nu al plannen kunnen maken die ze bij hun inschrijving kunnen presenteren. Kamminga: “We willen gemeenten de kans geven om hun plannen goed neer te zetten. Daarom kiezen we voor een vrij lange voorbereidingstijd. Goed fietsbeleid heeft tenslotte tijd nodig. En wie weet inspireert het landelijke politici ook nog.” In het voorjaar van 2014 is de prijsuitreiking van Fietsstad 2014. In 2011 werd ’s-Hertogenbosch uitgeroepen tot Fietsstad.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie