Fietsersbond test Bakfietsen

bakfietsnlDe Fietsersbond heeft onlangs negen bakfietsen getest. In het testpanel natuurlijk TestKees, maar ook ouderparen. En dat is logisch, want de bakfiets wordt voornamelijk gebruikt om kinderen in te vervoeren. Er zijn zowel bakfietsen met als bakfietsen zonder hulpmotor getest. Maar belangrijker dan het laadvermogen of de ondersteuning, lijkt de stabiliteit te zijn, bij parkeren en in- en uitladen van de kinderen.

Hoge hakken

Bij de niet gemotoriseerde bakfietsen komt Bakfiets.nl als beste uit de test. De handige standaard, die (geloof het of niet) óók met hoge hakken is te gebruiken, geeft volgens het testpanel de doorslag. De Babboe City sprint eruit als het gaat om prijs-kwaliteit-verhouding.

Lees meer over deze test op de site van de Fietsersbond.

Bakfiets als tweede auto

Jonge ouders kopen steeds vaker een bakfiets in plaats van een tweede auto, om bijvoorbeeld de kinderen te brengen en te halen en boodschappen te doen. Maar dan moet je met die fiets wel de bruggetjes over komen. Met een E-bakfiets lukt dat uiteraard makkelijk. In de test van de Fietsersbond komt het jonge merk Urban Arrow als de beste bakfiets met trapondersteuning uit de bus. Deze bakfiets heeft een laag gewicht en is daardoor goed handelbaar. En ook bij deze bakfiets staat genoteerd dat de standaard zo handig is. Zie voor meer info de site van de Fietsersbond.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie