Fietsersbond introduceert vernieuwde fietsrouteplanner

Snel en makkelijk je fietsroutes plannen binnen Nederland. Dat is al bijna tien jaar de grote kracht van de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Vanaf donderdag 28 maart kan dat nog sneller en nog makkelijker. Vanaf die datum is namelijk een nieuwe versie van de Fietsersbond Routeplanner te raadplegen.

Fietsroutes maken

De nieuwe planner is gebruiksvriendelijker vormgegeven, werkt ook op tablets en biedt de mogelijkheid om routes op te slaan en te delen via mail en sociale media. Daarnaast bevat de nieuwe Fietsersbond Routeplanner ook enkele voorgeplande fietsroutes, een aantal dat de komende tijd snel uitgebreid zal worden. Ook is het mogelijk om een fietsrondje te plannen op basis van een gekozen afstand.

Het einde van de vernieuwingen is volgens projectleider Bas Hendriksen nog lang niet in zicht. Nog dit voorjaar kan de planner ook makkelijk op de mobiele telefoon gebruikt worden, en na de zomer worden ook apps voor Android en iOS aangeboden. Uiteindelijk kan de Fietsersbond Routeplanner ook onderweg overal en altijd geraadpleegd worden.

De routeplanner is te vinden via de URL http://routeplanner.fietsersbond.nl.

Voor die fietsers voor wie Nederland te klein is tijdens de vakantie of een fietstocht, is er ook een Europese fietsrouteplanner. Deze planner koppelt lange afstandsfietsroutes binnen Europa aan elkaar tot de gewenste route. Nog veel meer online-fietsrouteplanners zijn te vinden via de fietsrouteplanner.startpagina.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie