Fietsersbond wil fietsers en automobilisten vaker scheiden

Het totaal aantal verkeersdoden daalt in Nederland al jarenlang. Het aantal omgekomen fietsers daalt echter niet mee. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl naar ruim 45.000 verkeersongevallen tussen 2007 en 2012 met fietsers en voetgangers, de zogenaamde kwetsbare verkeersdeelnemers. 

Al geruime tijd wordt door Verkeerskundigen en wegbeheerders ruim aandacht geschonken aan de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers. Vooral maatregelen om fietspaden en autowegen elkaar minder te laten kruisen zijn het laatste decennium veel toegepast. Omdat uit het onderzoek blijkt dat het aantal dodelijke slachtoffers onder fietsers licht stijgt, wil de Fietsersbond meer en hernieuwde aandacht voor dit probleem.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de dodelijke fietsongevallen plaatsvindt op een kruispunt. In twee op de vijf ongevallen is geen voorrang verleend. Scholieren (deze fietsen veel) en senioren (elektrische fiets, langer actief) zijn binnen de fietsfamilie de meest kwetsbare groepen. En dan met name als zij in de fiets-spits, dus tussen 15 en 16 uur op de fiets stappen.

Bron: Nu.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie