Fiets van het jaar 2013-nominaties bekend

Fiets van het Jaar 2013De nominaties voor de titel Fiets van het Jaar 2013 zijn in willekeurige volgorde de Batavus San Remo (stadsfiets, 999 euro), de Gazelle Esprit Urban (stadsfiets, 399 euro) en de Giant Futuro RS 1 (hybride, 1.199 euro). Voor de titel E-bike van het Jaar 2013 komen de Smart E-Bike (2.897 euro), de Sparta ION RXS+ (2.599 euro) en de Trek TM500+ (2.599 euro) in aanmerking. Dit heeft de vakjury van de verkiezing Fiets van het Jaar besloten na rijp beraad. Er moest uit tientallen fietsen en merken gekozen worden.

De winnaars van de Fiets van het Jaar 2013 en E-bike van het Jaar 2013 worden bekend gemaakt op zondag 20 januari 2013, tijdens de openingsbijeenkomst van FietsVAK 2013 in Amsterdam RAI.

Alle fietsen werden uitsluitend op hun eigen merites beoordeeld. Zo kunnen verschillende typen fietsen met uiteenlopende gebruiksdoelen met elkaar worden vergeleken. Hierdoor hadden alle fietsen een even grote kans om te worden genomineerd.

Basis voor de beoordeling is vooral de geschiktheid voor de gebruikersgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen maakt de jury onderscheid in een tiental aspecten, waaronder constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding.

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, NTFU, Innovam, TNO Wegtransportmiddelen en redactieleden van de fietsbladen Fietsmarkt, Tweewieler, Bike Europe en Fiets.

De verkiezing van de Fiets van het Jaar is voor de 26e keer georganiseerd door RAI Vereniging. De verkiezing E-bike van het Jaar vindt voor de derde keer plaats. In 2012 legde de Koga World Traveller beslag op de titel Fiets van het Jaar en werd de Cannondale E-Series bekroond tot E-bike van het Jaar.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie