Drentse Fiets4daagse zet in op breed publiek met extra kinder-startplaatsen

drentsefiets4daagse4kidsDe speciale route bij de Drentse Fiets4Daagse voor kinderen, de Drentse Fiets4Daagse 4Kids, wordt dit jaar uitgebreid. Er komen maar liefst vier nieuwe startplaatsen voor deze 4Kidsroute bij. Van 23 tot en met 26 juli kan door kinderen niet alleen in Meppel worden gestart. Ook in Diever, Westerbork, Norg en Emmen is een startgelegenheid. Verleden jaar was die er alleen in Meppel, maar de belangstelling hiervoor was zo groot, dat de organisatie heeft besloten het aantal startplaatsen uit te breiden.

Kinderen, in de leeftijd tot en met 15 jaar, fietsen 1,2,3 of 4 dagen 30 km samen met hun ouders of opa en oma. Om het fietsen leuker en spannender te maken worden er onderweg allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen van de fiets stappen om mee te doen aan pottenbakken, forel vissen, boogschieten, graffiti spuiten en nog veel meer.

Nieuwe website 4Kids

De Drentse Fiets4Daagse 4Kids is ook te vinden op het internet, De organisatie heeft speciaal voor deze jeugdige doelgroep een nieuwe website laten maken. Hierop staan verschillende nieuwtjes over de route, informatie over startplaatsen en er komen diverse activiteiten voorbij. Daarnaast is de Drentse Fiets4Daagse actief op Facebook en Hyves.

Mascotte en prijsvraag

Naast de nieuwe website is er een mascotte. Deze mascotte is altijd samen met zijn kleine vriendje. Ze fietsen door heel Drenthe en maken af en toe een stop om te poseren op één van de mooiste plekjes van Drenthe. De foto’s worden op Facebook en op Hyves geplaatst en volgers kunnen raden waar de foto’s zijn genomen. Het enige probleem is dat de mascotte (en zijn vriendje) nog geen naam hebben. Alle deelnemers van de Drentse Fiets4Daagse 4Kids mogen een naam verzinnen en diegene die de leukste naam heeft bedacht wint een prijs.

Van alles te doen

Elke 4Kids startplaats heeft een eigen activiteitenprogramma. Daardoor is er een gevarieerd aanbod met graffiti maken, van kleine schilderijtjes één heel groot schilderij maken, ponyrijden, koken, techniek plein, survival hindernissen, roofvogels how en uilenballen uitpluizen. Ook kan de jeugd zich inleven in een echte soldaat op het voormalig munitiedepot, een fiets-hindernis-baan, klimwand, en bungee-trampoline, een GPS speurtocht, sporen zoeken, trekker rijden en nog veel meer. Verder kun je genieten van een spectaculaire Mountainbike Trial s how met de bekende Patrick Smit, daarna verzorgt hij clinics voor de kinderen.

Verjongingskuur

De Drentse Fiets4Daagse 4Kids is bedoeld om meer kinderen aan dit evenement te laten deelnemen. De Fiets4Daagse hoopt hiermee het evenement levendig en aantrekkelijk te houden voor een groot publiek.

Meer informatie: www.fiets4daagse.nl/kids

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie