De wereld rond met de Fiets en Wandelbeurs

Avonturiers, auteurs en ervaren fietsers en wandelaars nemen op 11 en 12 februari de bezoekers van de achtste Fiets en Wandelbeurs mee op hun reizen naar alle windstreken. Met ruim zestig voordrachten op negen locaties in de Amsterdam RAI, heeft het evenement een van de meest gevarieerde lezingenprogramma’s ter wereld op fiets- en wandelgebied.

De Yukon Goldrush Expeditie van Jolanda Linschooten is een echte aandachttrekker in het programma. Samen met Frank van Zwol en husky Herschel trok ze 1300 kilometer te voet en per kano door dit Canadese territorium. Voor wie meer wil weten over de noordelijke wildernis: ook outdoorexpert Lo Camps van Nature Trek Canada is present in de RAI. Hij vertelt in zijn lezing over het maken van trektochten door de ruige Canadese natuur, waar je zomaar oog in oog kunt komen te staan met een grizzlybeer of een eland.

Beklimming K2

Kruipend naar de top is de intrigerende titel van de presentatie van Hans van der Meulen. Samen met Wilco van Rooijen en wijlen Ronald Naar beklom hij de beruchte K2 in Pakistan. Uiteraard is wereldfietser en auteur Frank van Rijn weer van de partij op de beurs. Het onderwerp van zijn lezing is nog niet bekend. Met zijn fietsverhalen en kenmerkende humor staat de bekende fietsreiziger altijd garant voor een boeiende lezing in de grote Forum Zaal.

Themaland Duitsland

Veel aandacht is er voor Duitsland, themaland van de beurs. Journalist, schrijver en wandelliefhebber John Jansen van Galen vertelt over zijn ervaringen in Nordeifel, journalist Joost Vermeulen beschrijft zijn Hanzetocht per fiets naar Bremen en ook zijn collega Haro Hielkema schetst een beeld van dit wandel- en fietsland bij uitstek. In de lezing Het Noordelijk Gevoel geeft schrijver Gerrit Jan Zwier een impressie van het waddenwandelen bij onze oosterburen.

Frontlijnroute

In de Fiets en Wandelzaal presenteert Kees Swart de Frontlijnroute, een fietsroute langs de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Flip van Doorn, ontdekkingsreiziger in eigen land, vertelt over het project Fietsen Rond de Wereld – in Nederland. In de loop van 2012 verschijnt deel twee hiervan. Tezamen omvatten beide delen een fietsroute van meer dan 3500 kilometer langs dorpen en buurtschappen in Nederland die buitenlandse plaatsnamen dragen. Maar dit is slechts een greep uit het aanbod. Fiets- en wandelavonturen in Turkije, Portugal, Chili, IJsland, Polen, China, Vietnam, Namibië, Cambodja, Chili, Indonesië en natuurlijk Nederland: het is tijdens het beursweekend allemaal mee te beleven.

Workshops

Workshops in de Forum Lounge en de Ruby Lounge vullen het gevarieerde en inspirerende lezingenprogramma aan met praktische informatie en tips. Wim Jongman geeft antwoord op de vraag: De eerste Fietsvakantie: wat heb ik nodig? Eric Schuijt vertelt in zijn workshop over de voorbereiding op een fietsvakantie en Peter Snel van Snel tweewielers legt uit hoe je de juiste vakantiefiets kiest. In de Ruby Lounge vertellen leden van de vereniging de Rugzaklopers over de ins en outs van backpacking en lichtgewicht kamperen.

Kijk voor het volledige programma (onder voorbehoud) op www.fietsenwandelbeurs.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie