De beste innovaties in Fietsenland: wie wint de Fiets Innovatie Awards 2014?

De jury van de Fiets Innovatie Awards 2014 heeft de uitgebreide lijst uiteenlopende fietsproducten  teruggebracht van 33 naar acht. De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging en wordt voor de achtste keer georganiseerd. Op 28 februari 2014 zal tijdens de FietsAwardshow, voorafgaand aan vakbeurs FietsVAK 2014, aan vier producten een Fiets Innovatie Award worden toegekend. De onderscheiding heeft als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren.

De acht genomineerde producten voor een Fiets Innovatie Award 2014 zijn

  1. Finn, de universele BikePhonehouder (BikePhonehouder.nl): Een eenvoudige manier om je smartphone op je stuur te bevestigen. De houder is geschikt voor elk modern type smartphone. De houder is gemaakt van zacht siliconenrubber en 100% UV-bestendig. Het ontwerp is uniek in zijn eenvoud en makkelijk mee te nemen.
  2. EasyFold 931 fietsendrager (Thule): Een volledig opvouwbare fietsendrager voor gemak bij montage, gebruik en opslag. Een compleet, doordacht product met een hoog laadvermogen (2×30 kg) voor het vervoer van e-bikes. De grote afstand tussen de wielhouders maakt ook het vervoer van robuuste fietsen met een brede wielbasis mogelijk. Innovatief en modern, lichtgewicht door hoogwaardig aluminium en kunststof.
  3. High Visibility Ortliebtassen (Jacobsons): Tassen met een extreem laag eigengewicht en tevens voldoende opbergruimte. De Cordura-stof in lichtgevende signaalkleur is verweven met lichtgevende, reflecterende garen. Dat vergroot de veiligheid in het donker.
  4. YEPP Cargo (GMG): Een inklapbare voordragermand waardoor transportfietsen even makkelijk geparkeerd kunnen worden als een normale fiets. De eenvoud is de kracht van het ontwerp. Kenmerk van de Cargodragers is dat ze smal en compact zijn waardoor het parkeergemak optimaal is. Het grote voordeel is ruimtebesparing in fietsenstallingen.
  5. Marathon Almotion (Schwalbe Nederland): Een speciale karkasconstructie uit de motorfietswereld zorgt voor een hoge flexibiliteit van het loopvlak en daardoor voor een lage rolweerstand. Bijzonder is dat deze tourband ook in tubelessversie te verkrijgen is.
  6. In-Vizz Fietshelm (ABUS): Ultralichte fietshelm voor intensief sportief gebruik, met geïntegreerd vizier dat met één handbeweging in de helm geschoven kan worden. Biedt goede bescherming bij valpartijen en is zeer comfortabel om te dragen.
  7. E- Rental (AXA Stenman): Een fietsslot zonder sleutel. Het slot is te openen via een pass, chip of met je smartphone, waardoor het ook mogelijkheden biedt voor toepassingen in fietsdeel- en verhuursystemen.
  8. ION E-speed (Sparta): Een elektrische fiets met ondersteuning tot 40 km/h. Toegepast in een model stadsfiets waarmee het een aantrekkelijk product kan zijn voor een nieuwe doelgroep die geen behoefte heeft aan een sportieve zithouding, maar meer hecht aan praktische gebruiksmogelijkheden.
Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie