BikeSuit, een mooi concept voor een regenpak, maar nog niet waterdicht

bikesuitDe ergste kou is alweer uit de lucht, wat als nadeel heeft dat wat er aan hemelwater valt, ook echt nat is. Nu weet ik dat het bijna nooit regent, maar regelmatig fiets ik toch door een boel water, dat me van boven, beneden en opzij doorweekt. Gelukkig heb ik goede regenkleding, die me beschermt tegen de ergste buien. 

Op zoek naar een nieuwe regenbroek, stuitte ik op de test van Op Pad van 19 december van de BikeSuit. Op papier ziet deze BikeSuit er geweldig uit: Goede waterdichte en ademende materialen, goed getaped. Een heel regenpak uit één stuk, waardoor niet het risico bestaat van opkruipend water. Ook je schoenen zijn beschermd tegen regen.

Ideaal, toch? Helaas blijkt de matenindeling van de BikeSuit zo ruim te zijn (mensen van 1.66 en mensen van 1.81 meter hebben dezelfde maat bij BikeSuit), dat er bij mensen die aan de onderkant van de maten vallen, grote plooien in het regenpak vallen. In die plooien blijft water staan, zodat het regenpak uiteindelijk, ondanks alle kwaliteitsmaterialen, toch doorslaat.

In een reaktie van BikeSuit op de test zegt BikeSuit bezig te zijn een kleinere maat te ontwikkelen, zodat er minder plooien in het pak ontstaan. Ook worden de ritsen in de nabije toekomst voorzien van een waterkering, waardoor de ritsen niet meer kunnen lekken.

Als deze veranderingen zijn doorgevoerd, dan zou dit nieuwe regenpak zomaar een interessante nieuwe speler kunnen worden op de markt voor fiets-regenkleding. Alleen de prijs van het pak zou dan nog roet in het eten kunnen gooien: 249 euro.

Lees hier de hele test van Op Pad.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie