Betonnen fietspad begint aan opmars

easypath fietspadVeel fietsers geven de voorkeur aan asfalt boven beton. Maar binnenkort is dat verleden tijd, tenminste als het aan Easypath ligt. Easypath is een fietspad dat gemaakt wordt uit prefab betonnen elementen. De elementen worden onderling gekoppeld, zodat er een comfortabel fietspad ontstaat, zonder enige merkbare voegovergang.

Ander voordeel volgens de fabrikant is dat door de hoge kwaliteit van prefab beton, de fietspaden bestand zijn tegen boomwortels. De onderlinge koppeling zorgt ervoor dat de elementen niet uit het verband gedrukt worden. Doordat het fietspad uit elementen bestaat, blijven kabels en leidingen eenvoudig bereikbaar. De beschermende toplaag met fijne structuur zorgt voor een lage rolweerstand en een hoge stroefheid (dus niet glad). De fietspaden van Easypath behoeven geen onderhoud en hebben een lange levensduur, waardoor ze ten opzichte van asfaltpaden en in het werk gestort beton op jaarbasis de laagste exploitatiekosten hebben. Doordat de betonnen platen herbruikbaar zijn, met een hoge restwaarde, is deze nieuwe techniek ook interessant voor tijdelijke projecten.

Eaysypath is al toepast bij enkele fietsprojecten en zal ook worden gebruikt voor de nieuwe snelfietsroute F16 van Rotterdam naar Dordrecht.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie